NAGRADE TREĆEG NOVOG TVRĐAVA TEATRA

Odluke žirija u sastavu Miroslav Miki Radonjić, Emina Elor i Igor Burić

Nagrada za najbolju režiju: Dino Mustafić (NAŠ RAZRED, Kamerni teatar 55, Sarajevo)

Najbolja predstava: PIAF MARCHE (Újvidéki Színház Novi Sad / Kostolanji Deže, Subotica)

Najbolji glumac: Radoje Čupić (DUH KOJI HODA, Srpsko Narodno Pozorište, Novi Sad)

Najbolja glumica: Kinga Mezej (PIAF MARCHE, Újvidéki Színház Novi Sad / Kostolanji Deže, Subotica)

Specijalna nagrada: JAZAVAC U KEREMPUHU (Satirično kazalište Kerempuh, Zagreb)

Festival čestita svim dobitnicima nagrada!

SEDMI FESTIVALSKI DAN

Jučerasnjom predstavom "Duh koji hoda" je završen treći Novi Tvrđava Teatar! U režiji Aleksandra Popovskog, predstava predstavlja specifičnu porodičnu dramu sa mnogo različitih aluzija i elemenata. Uz direktnu aluziju na film Taksista, delo obiluje stilizacijama, kabaretskim načinom razmišljanja i predstavljanja radnje, uz posebnu scensku jednostavnost specifičnu za Popovskog. Nakon završetka predstave, proglašeni su pobednici festivala.

DUH KOJI HODA

NAJAVA ZA ZATVARANJE FESTIVALA

Večeras nas očekuje poslednji, sedmi festivalski dan ove godine, i predstava Duh koji hoda! Kao i juče, predstava se igra u Srpskom Narodnom pozorištu u Novom Sadu! Dobrodošli na zatvaranje Novog Tvrđava Teatra

ŠESTI FESTIVALSKI DAN

Juče, šestog festivalskog dana gledali smo predstavu Naš razred u režiji Dina Mustafića. Delo koje je napisao Tadeuš Slobodjanek govori o jednoj posebnoj temi, koja se tiče istorije i uloge učesnika u njoj. Kako jedan isti događaj izgleda drugačije u zavisnosti ko da priča, menja se i razlikuje onako kako i jedna i druga strana želi. Tako poznata tematika, zar ne? Delo bazirano na istinitom događaju, obrađeni je kroz jedan razred, njihove časove i sjajnu režiju i glumačku igru. Na kraju, kao nepremostiva ostaje činjenica da istoriju ipak pišu pobednici.

NAŠ RAZRED

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Poštovani posetioci,

Obaveštavamo vas da će večerašnja predstava "NAŠ RAZRED" biti odigrana u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, sa početkom u 21 sat.

Hvala i dobrodošli na Novi Tvrđava Teatar

PETI FESTIVALSKI DAN

Juče smo gledali predstavu Olivera Grujića Jazavac u Kerempuhu, na petom festivalskom danu. Satirična predstava predstavljena u formi specifičnog stand up-a, predstava se donekle razlikuje od Frljićevih poznatih predstava poput Aleksandre Zec i Mrzim istinu, iako, kao i obično, postavlja ključna pitanja i kritikuje savremeno društvo.

JAZAVAC U KEREMPUHU